- Autor: mlha.domodra
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná celozrnná | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 150 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 6360 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 297,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 9.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smísíme 300g žitného kvásku a 300g celozrnné pšeničné mouky, přidáme 12g soli, 5g kmínu (max.), 250 ml vody a necháme kynout cca 2 - 3 hodiny v ošatce, vyspané žitnou moukou. Po nakynutí upečeme. Sázíme na horký plech, prvních 5 min pečeme na nejvyšší teplotu (před vsazením orosíme vodou), potom cca 35 minut na 220 stupňů. Hotový chleba zní po zaklepání na dno dutě :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.